Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τουρισμού επικεντρώνεται στους ακόλουθους βασικούς θεματικούς άξονες:
1.Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Πολιτιστικών Οργανισμών με ενδεικτικά μαθήματα: στρατηγική διοίκηση, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικά, μάρκετινγκ.
2.Ψηφιακός Τουρισμός με ενδεικτικά μαθήματα: ψηφιακό μάρκετινγκ, συστήματα κρατήσεων, ψηφιακές εφαρμογές, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, οικονομία διαμοιρασμού.
3.Διεθνής τουρισμός, γλώσσα και δίκαιο με ενδεικτικά μαθήματα: ταξιδιωτικό δίκαιο, διαπολιτισμική επικοινωνία, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
4.Θεματικός τουρισμός με ενδεικτικά μαθήματα: εναλλακτικές μορφές τουρισμού, διαχείριση της κρουαζιέρας, οργάνωση και διαχείριση υπηρεσιών φιλοξενίας.
5.Τουρισμός & Πολιτισμός με ενδεικτικά μαθήματα: διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς, μεσογειακές κοινωνίες και πολιτισμοί.
Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα και αποτελείται από: είκοσι δύο (22) υποχρεωτικά μαθήματα, τριάντα έξι (36) μαθήματα επιλογής, πτυχιακή εργασία και πρακτική άσκηση. Για τη λήψη του πτυχίου, προβλέπεται η επιτυχής εξέταση σε σαράντα τέσσερα (44) μαθήματα, είκοσι δύο (22) υποχρεωτικά και είκοσι δύο (22) επιλογής, καθώς και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και πρακτικής άσκησης, τα οποία αθροίζονται σε 240 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) συνολικά (30 ECTS ανά εξάμηνο).
Οι παρακάτω παράγοντες συνδυαστικά τεκμηριώνουν την μοναδικότητα του Τμήματος Τουρισμού στον ελλαδικό χώρο:
1.Πρότυπο Πρόγραμμα Σπουδών. Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί στηριζόμενο σε προγράμματα σπουδών και βέλτιστες ακαδημαϊκές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί από κορυφαία Τμήματα Τουρισμού στο εξωτερικό.
2.Ενσωμάτωση σύγχρονων γνωστικών αντικειμένων, όπως είναι το ψηφιακό μάρκετινγκ, τα κοινωνικά δίκτυα, η ανάλυση τουριστικών δεδομένων, τα διεθνή συστήματα κρατήσεων, οι ψηφιακές εφαρμογές στον τουρισμό, ο πολιτισμός και οι δημιουργικές βιομηχανίες, η οικονομία διαμοιρασμού, η διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.
3.Διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, στοχεύει στην σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων με τις πρακτικές ικανότητες που απαιτεί η ενασχόληση στον τουριστικό κλάδο. Το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων είναι σχεδιασμένο, έτσι ώστε οι φοιτητές/τριες να μελετούν πραγματικές μελέτες περίπτωσης και να δίνουν λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών.
4.Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση. Στο 3ο έτος σπουδών, οι φοιτητές/τριες πραγματοποιούν υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε τουριστικούς ή/και πολιτιστικούς φορείς. Στόχος της πρακτικής άσκησης αποτελεί η εξοικείωση των φοιτητών/τριών με τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων καθώς και η πρακτική εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων που διδάχθηκαν στην πράξη. Αποτελεί επιπρόσθετα ένα στάδιο αναγκαίο για την μετάβαση των φοιτητών από την φοιτητική στην επαγγελματική τους ζωή και τον εντοπισμό ευκαιριών απασχόλησης.
5.Ενεργή συμμετοχή φοιτητών σε πλήθος ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος, όπως ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια, θερινά σχολεία, επισκέψεις και ομιλίες σε τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς.