Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου παρέχει σπουδές υψηλής ποιότητας και προσφέρει στους αποφοίτους του τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε όλο το φάσμα του γνωστικού πεδίου των τροφίμων. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά στους τομείς της παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας, μικροβιολογίας, τοξικολογίας, χημείας, ανάλυσης, τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας τροφίμων και καθίστανται επιστήμονες ικανοί να εξασφαλίσουν επιτυχή επαγγελματική πορεία στον κλάδο των τροφίμων.
Στους στόχους του Τμήματος περιλαμβάνονται:
α) η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και η δημιουργία επιστημόνων υψηλού επιπέδου,
β) η διαρκής παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα των τροφίμων (επιστήμη, έρευνα, τεχνολογία) και η ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία,
γ) η ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων με υιοθέτηση και χρήση τεχνολογιών αιχμής,
δ) η εκπαίδευση και εξειδίκευση σε τεχνικές και μεθόδους ανάλυσης, βιοτεχνολογίας, παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας, ποιοτικού ελέγχου και συστημάτων διαχείρισης των τροφίμων,
ε) η επάρκεια των αποφοίτων σε ικανότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στον ανταγωνιστικό επαγγελματικό χώρο του τομέα των τροφίμων
στ) η αρτιότητα στην επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ή απόκτησης διδακτορικού διπλώματος στο Τμήμα, ή σε άλλα Ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού